Léna Ház
Bemutatkozás

Bemutatkozás

Pécs közelében található település Bicsérd. Az ideérkezők nyugalmát a kellemes környezet és a csend biztosítja. Az itt élők kikapcsolódást találhatnak a horgásztónál, a Művésztelepen és a hívők a templomban.

Az idős emberek itt otthonra lelnek.

A Léna-Ház Idősek Otthona építése 2011-ben kezdődött, jelenleg 44 lakónak tudunk ellátást biztosítani egy-, két-, vagy három ágyas szobákban. Az épület földszintes kialakítású, akadálymentesített, így a mozgáskorlátozottak is szabadon közlekedhetnek a folyosókon, a szobákban, a társalgó helyiségben, sőt a fürdőszobákat is úgy alakítottuk ki, hogy azokat biztonságosan használhassák a mozgásukban korlátozott idős emberek. Minden lakószobánk saját fürdőszobával, bútorzattal, televízióval és nővérhívóval rendelkezik, lakóink pedig szabadon, vagy felügyelettel tudják használni a nagyméretű, zárt, parkosított udvarunkat.

A Léna Házban 24 órás folyamatos felügyeletet biztosítunk lakóink számára. Ennek keretében munkatársaink gondoskodnak a napi gondozási, ápolási feladatok ellátásáról, napi négyszeri étkezésről (szükség esetén több köztes étkezés is lehetséges), a lakók ruházatának, textíliájának mosásáról, vasalásáról, javításáról (szükség esetén ruházattal és egyéb textíliával való ellátásról (pl. törülköző, ágynemű)), mentálhigiénés ellátást biztosításáról, valamint igény esetén segítünk a hivatalos ügyek intézésében. A térítési díjba tartozó szolgáltatásaink ezeken felül a fodrász és a gyógytornász. Külön térítés ellenében 6 hetente van lehetőség pedikűr szolgáltatás igénybevételére. Összességében, aki jó helyen akarja tudni hozzátartozóját az jó helyen jár!

Célunk egy olyan intézmény működtetése, amely csendes, a város zajától mentes, pihenésre és regenerációra alkalmas légkört biztosít a lakói számára, és segítséget nyújt mind a rászoruló idős ember, mind a hozzátartozó számára az által, hogy a személyes gondozási feladatokat részben, vagy egészében átvállaljuk. Munkánk során olyan körülményeket igyekszünk biztosítani, amelyek által méltó módon lehetséges egy emberi élet utolsó szakaszának megélése. Célunk, hogy intézményünk lakóinak komplex bio-pszicho-szociális gondozása valósuljon meg, ezáltal pedig életminőségük legalább olyan szinten (vagy magasabban) biztosított legyen, mintha saját családjuk, szeretteik gondozásában lennének. Ennek minden személyi, tárgyi, infrastrukturális és szakmai feltételét magas színvonalon és empatikus, emberséges hozzáállással biztosítjuk. Szakmai munkánkról további információt olvashat intézményünk Szakmai Programjában.

A zárt intézményt természetesen elhagyhatják azon lakók, akiknek egészségi állapota ezt megengedi. Ők sétálhatnak a faluban, a horgásztó partján, de részt vehetnek a település által meghirdetett programokon is. Bizonyos ünnepek alkalmából a bicsérdi óvodások, iskolások műsorral kedveskednek az idős embereknek. Lakóink mentális jól-létének biztosításában mindezeken felül a közösség összetartó erejének, a közös játéknak/foglalkozásoknak is kiemelkedő szerepe van.

A régióban több egyházi és önkormányzati fenntartású idősek otthona működik, a magánotthon viszont továbbra is nagyon ritka országos viszonylatban is. Fogadja meg a szakemberek tanácsát, és ne az utolsó pillanatban keressen elhelyezési lehetőséget szerettének, tájékozódjon időben és mérje fel a lehetőségeket!

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Hitvallásunk

“Uram, tégy engem gyógyításod eszközévé: hogy ahol betegség van, oda gyógyulást vigyek: ahol sebek vannak oda segítséget: ahol szenvedés van, oda enyhülést: ahol szomorúság van oda vigasztalást: ahol kétségbeesés van, oda reménységet: ahol a halál van, oda belenyugvást és békességet.” /Szent Ferenc Imája/