Léna Ház
Bemutatkozás

Bemutatkozás

Pécs közelében található település Bicsérd. Az ideérkezők nyugalmát a kellemes környezet és a csend biztosítja. Az itt élők kikapcsolódást találhatnak a horgásztónál, a Művésztelepen és a hívők a templomban.

Az idős emberek itt otthonra lelnek.

Az intézmény építése 2011-ben kezdődött. A jelenlegi létszám 44 fő. Az otthonban kényelmesen elhelyezést biztosítunk a beköltözők részére. A szobák 1-2-3 ágyasak, bútorozottak, TV-vel, nővérhívóval és saját fürdőszobával rendelkeznek.

A Léna Házban 24 órás, folyamatos felügyeletet, gondozást, ápolást, napi négy étkezést biztosítanak, illetve mossák, vasalják az idősek ruháit, takarítanak utánuk, fodrász, gyógytornász és pedikűrös érkezik hozzájuk rendszeresen. Ezek a szolgáltatások pedig mind-mind beletartoznak a térítési díjba, így teljes ellátást és kiszolgálást biztosítanak. Összességében, aki jó helyen akarja tudni hozzátartozóját, jó helyen jár.

Az épület utcai homlokzatát tekintve, úgy tűnik, mintha csak egy szolid apartman lenne a Rózsa utcában a Léna Ház, azonban az ajtón belépve, feltárul az intézmény, amely elegáns, kétágyas, fürdőszobás lakóegységeivel, éttermével, társalgójával és gondozott parkjával sokkal inkább egy minőségi szállodára emlékezetet, mintsem idősek otthonára. A földszintes épületben nincsenek lépcsők, így a mozgáskorlátozottak is akadálytalanul közlekedhetnek a folyosókon, a szobákban, illetve minden helyiségben, sőt a fürdőszobákat is úgy alakították ki, hogy biztonságosan használhassák a mozgásukban korlátozott idős emberek is.

A zárt intézményt természetesen elhagyhatják a lakók, akik sétálhatnak a faluban, a horgásztó partján, vagy éppen részt vehetnek a település programjain. Egy-egy rendezvény alkalmából pedig az óvodások is meglátogatják a lakókat, műsorral kedveskednek az idős embereknek. A közösség, az együtt élés, a közös játék, a foglalkozások pedig az idős emberek mentális állapotára is jó hatással van.

A régióban több egyházi és önkormányzati fenntartású idős otthon is működik, azonban egyelőre nagyon ritka a magánotthon. Az árakat és a szolgáltatásokat összehasonlítva azonban, a magánotthonban sem kell többet fizetnünk a gondoskodásért. A szakemberek azt tanácsolják, ne az utolsó pillanatban keressük a szeretteink elhelyezésének lehetőségét, hanem már korábban nézzünk szét, és mérjük fel a lehetőségeket.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Hitvallásunk

“Uram, tégy engem gyógyításod eszközévé: hogy ahol betegség van, oda gyógyulást vigyek: ahol sebek vannak oda segítséget: ahol szenvedés van, oda enyhülést: ahol szomorúság van oda vigasztalást: ahol kétségbeesés van, oda reménységet: ahol a halál van, oda belenyugvást és békességet.” /Szent Ferenc Imája/